Mikä timantti on
Timanttikaupan luonne
Tutkimusvälineet
Hiontamuodot
Laatuluokitus
Paino
Väri
Puhtaus
Hionnan laatu
Jalokivilaboratoriot
Synteettinen timantti
Timantin jäljitelmät
Käsittelymenetelmät
Konfliktitimantit
Ostovinkkejä
Ostaminen internetistä
Kuinka saada näpeilleen
Jalometallit

Palvelun toimintatapa
Mistä lisää tietoa?  

TutkimusvälineetEräs luotettavan timanttikauppiaan tunnusmerkki on se, että näet häneltä löytyvän joukon erilaisia tutkimusvälineitä. Eikö ole aivan luonnollista, että jokaiseen työhön tarvitaan oikeanlaiset työkalut? Vaihda kadulla puolta sellaisen liikkeen kohdalla, jonka myyjä vakuuttaa kokemuksensa ansiosta näkevänsä timanttien laadun paljain silmin. Kukaan ei siihen kykene, vaikka olisi ollut alalla 70 vuotta. Tässä sivuston osassa esitellään joukko tärkeimpiä työkaluja, jollaisia voit odottaa kauppiaaltasi löytyvän.

Jotkut liikkeenharjoittajat tuntevat tämän sivuston osan olevan kaukana todellisuudesta, eivätkä välttämättä osaa arvioida oman myyntitapansa todellisuuspohjaa oikein. Tällaisella kauppiaalla ei ole edes välttämättömiä tutkimusvälineitä, tai ne on aina pidetty poissa asiakkaiden näkyviltä "kaupantekoa hidastamasta".

On hyvin paljon liikkeitä ja kauppiaita, joilla luokitus tai hinnoittelu tapahtuu jossakin muualla kuin liikkeessä. Itse myyjällä ei välttämättä ole osaa eikä arpaa kiven luokittelussa. Jos myyjä ei osaa vastata kysymyksiisi, pyydä kohteliaasti ja rauhallisesti josko voisit keskustella vaikkapa omistajan kanssa. Älä tee tätä kuitenkaan jouluaatonaattona. On hyvä ymmärtää että hiljaisempina aikoina sinua ehditään palvelemaan paremmin.

Saatat myös kuulla, että luokittelu tapahtuu hiomolla, maahantuojalla, tukussa, "sepällä" tai "tehtaalla". Tällöin ollaan heikoilla vesillä. Jotkut maahantuojat ja tukut tekevät hommansa hyvin, toiset eivät. Myyjä saattaa myydä tavaraa josta ei tiedä mitään, vaikka hän on ensisijaisesti vastuussa sinulle. Kuluttajalle suunnatussa jalokivikaupassa vastuu on aina vähittäiskauppiaalla, ei tukkurilla tai vaikeasti tavoitettavissa olevalla "Belgian kontaktilla".

Jotkut liikkeet ilmoittavat, että heidän palveluksessaan on gemmologi. On tärkeää tietää, että vaikka diplomigemmologin tutkintoa pidetään maailmanlaajuisesti arvostettuna opinnäytteenä, se ei yksistään takaa riittävää kokemusta timanttien luokittelusta. Tämän koulutuksen omaavalla henkilöllä on kuitenkin valmiudet toimia alalla rehellisin ja eettisesti oikein periaattein, koska hän tuntee varmasti osaamisensa rajat.


Luuppi ja pinsetit
Mikroskooppi
Päivänvalolamppu
Vertailukivet
Idealscope
Mittalaitteet
Ultraviolettilamppu


Powered by Foral Design EasyPages Pro