Mikä timantti on
Timanttikaupan luonne
Tutkimusvälineet
Hiontamuodot
Laatuluokitus
Paino
Väri
Puhtaus
Hionnan laatu
Jalokivilaboratoriot
Synteettinen timantti
Timantin jäljitelmät
Käsittelymenetelmät
Konfliktitimantit
Ostovinkkejä
Ostaminen internetistä
Kuinka saada näpeilleen
Jalometallit

Palvelun toimintatapa
Mistä lisää tietoa?  

Timanttien ostaminen internetistäJos perehdyt timanttien hankintaan hiemankin syvällisemmin internetissä, et voi olla törmäämättä lähinnä Yhdysvaltalaisiin timanttikauppiaisiin, jotka myyvät kiviä internetin välityksellä.

Periaatteessa timantti on ihanteellinen internetissä myytävä tuote. Se on pieni, ja siitä voi esittää paljon tietoja sivustolla. Yhdysvalloissa toimivat internertkauppiaat ovatkin viime vuosina kasvattaneet markkinaosuuttaan reippaasti, vieden asiakkaita perinteisemmin tavoin toimivilta liikkeiltä. Osa toimijoista on ollut alalla pidempäänkin, mutta lähtenyt internetvallankumouksen matkaan.

Eräs varsin terve piirre näillä markkinoilla on se, että melkoinen osuus internetin välityksellä toimitettavista timanteista lähetetään ensin asiakkaan toivoman gemmologin tai arvioitsijan tutkittavaksi. Ammattilainen tutkii kiven ja sen laboratorioraportit, ennen kuin ostos on sitova.

Hyvät ja huonot puolet

Timantin hankinta internetin välityksellä saattaa tuntua varsin houkuttelevalta. Tutki alla olevia plussia ja miinuksia -  tee johtopäätökset itse:

Plussaa

+ Valikoima on valtava, voit valita juuri sellaisen koko- ja laatuluokan kuin haluat.
+ Hinnat ovat kivijalkakauppoja jonkin verran edullisempia.
+ Kustakin kivestä annetaan enemmän tietoja, kuin moni paikallinen kauppias edes ymmärtää olevan mahdollista. Kivillä on usein GIA:n tai AGS:n tutkimusraportti.


Miinusta

- Suomessa hintoihin lisätään arvonlisävero 22%. Lisäksi maksettavaksi tulee pakkaus,- lähetys,- ja vakuutuskulut.
- Edullisen kiven teettäminen koruksi voi maksaa yllättävän paljon.
- Väärän tai viallisen tuotteen palautus voi olla erittäin hankalaa ja kallista.
- Vaikka saisit kiven palautettua, arvonlisäveron palautus teettää lisää paperisotaa. ALV- palautus pitää anoa tullista saatavalla kaavakkeella, jossa on mainittava palautuksen peruste (esim. epäkurantin tuotteen palautus ja todiste myyjän return policysta).
- Kiviä ei lähetetä suomalaisille gemmologeille ensin tutkittavaksi, vaan otat vastuun aitoudesta ja oikeasta luokituksesta itse.
- Vaikka tietoja annetaan paljon, ei niihin voi sokeasti luottaa.
- Kun viet timantin kultasepälle istutettavaksi, saattaa odottaa yllätys: Kivi on asiakkaan omaisuutta - niinpä se istutetaan asiakkaan vastuulla.
- Timanttien laatuun liittyvissä asioissa riittää opiskeltavaa suomen kielellä. Palvelut ovat englanninkielisiä.
- Monet internetkauppiaat eivät myy omia kiviään, vaan toimittajansa varastoa vaihtelevalla katteella. Toivomasi kivi saattaa olla jo myyty jonkun toisen internetkauppiaan toimesta, jolloin sinulle tarjotaan varmasti 'vastaavaa' tuotetta. Tutki tarkoin, onko kivi sittenkään samanlainen.
- Internetissä toimii vastuullisten kauppiaiden lisäksi enemmän huijareita, kuin Suomen liikepaikoille voisi ikinä mahtua vuokraa maksamaan. Kaikki osaavat näyttää kunnollisilta - onnistumisesi riippuu siitä, mihin päädyt minkäkin linkin kautta.Powered by Foral Design EasyPages Pro